Zeci de persoane țepuite de un executor judecătoresc! A abuzat de calitățile de procuror și criminalist

Executorul judecătoresc Mihai Drăgoi care a țepuit 42 de persoane cu aproape 2 milioane de euro prin fapte de abuz în serviciu și înşelăciune folosindu-se inclusiv de fostele lui calități de procuror și de criminalist a ajuns la Înalta Curte, unde se va judeca apelul acestuia împotriva condamnării din primă instanță, unde a primit aproape 10 ani de închisoare.

Mihai Drăgoi este judecat pentru zeci de fraude imobiliare și financiare comise în Craiova. Executorul judecătoresc a fost găsit vinovat pentru 15 infracțiuni care aritmetic (precum în dreptul saxon) i-ar fi adus 20 de ani de închisoare.

Numai că în sistemul de drept românesc a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat 1/3 din toate celelalte pedepse, rezultând 9 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare.

În afară de partea cu pedeapsa, în dosarul format la ICCJ cu numărul 173/54/2020, sunt 42 de persoane fizice care așteaptă să își recupereze prejudiciile, plus câteva firme cărora Mihai Drăgoi le datorează bani.

Judecătorii rețin că Mihai Drăgoi și-a „deturnat pregătirea profesională de la scopul firesc, așteptat de societate, la unul contrar, susţinut mai mult sau mai puţin de acţiunile victimelor”.

Referirea magistraților la victime vine în contextul în care oamenii veneau la Drăgoi din lăcomie, dorind să cumpere ieftin, direct de la executor, imaginându-și că acesta îi va evacua pe datornici și se vor muta ei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*