Valoarea tichetelor de masă ar putea crește din aprilie, proiectul este în dezbatere publică

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru primul semestrul al anului 2022. Astfel, tichetele de masă ar putea să aibă o valoare mai mare din luna aprilie.

Atât salariații din instituțiile publice, cât și cei din privat, pot primi, în baza legii 165 din 10 iulie 2018 tichete de masă cu care pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde. Valoaraea maximă a tichetelor de masă a fost anul trecut, în luna octombrie, când suma a fost majorată de la 20,01 lei la 20,09 lei.

Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominalã a unui tichet de masã nu poate depãsi cuantumul de 20,17 lei. Valoarea nominalã se aplicã si pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022 respectiv, august 2022 si septembrie 2022”, se aratã în proiect.

Începând cu luna februarie a acestui an, tichetele de masă pot fi date doar pe card, nu și în formă materială. Pentru ca valoarea tichetelor să treacă, proiectul pus în dezbatere trebuie aprobat de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Muncii si Solidarității Sociale și publicat în Monitorul Oficial.

Valoarea tichetelor de masă este reglementată prin Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare.

Documentul poate fi consultat aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*