Utilaj de nivelat zăpada ”uitat” pe pârtia de schi. Vinovatul găsit de judecători pentru un accident grav, care a încheiat cariera unui sportiv

Un fost fotbalist a obținut, în primă instanță, daune morale în valoare de 30.000 de lei de la administratorul pârtiei de schi Vârtop 1 de la Arieșeni după un accident pe care l-a suferit la schi.

Bărbatul a evitat un copil și s-a lovit în lama unui utilaj care era amplasat pe pârtie. Accidentul a avut loc în 3 februarie 2019, dar procesul abia a trecut de prima instanță, Judecătoria Câmpeni. În prezent, se află la Tribunalul Alba unde urmează să fie alocat un termen.

În plângerea depusă la instanță, reclamantul a precizat că se afla împreună cu familia și mai mulţi prieteni la schi, la Arieșeni, pârtia Vârtop. În ultima zi de weekend, duminică, au decis să urce pe pârtie și să se dea cu schiurile. Din vârful pârtiei, au coborât cam toţi deodată, în jur de opt persoane, iar reclamantul cu unchiul său și un prieten, au rămas ultimii la coborâre.

La finalul pârtiei, un copil având vârstă cuprinsă între 8/9 ani a ajuns în fața acestuia din partea dreapta a pârtiei, iar pentru a evita impactul l-a evitat prin partea stânga a pârtiei. Sportivul a spus că a încercat să se oprească, însă, în partea stânga se află un utilaj de zăpadă, nesemnalizat și neîngrădit, neexistând niciun panou de avertizare.

”În momentul în care a încercat să se oprească, văzând că se apropie de acel utilaj, s-a culcat pe spate pentru a nu intra cu tot corpul în el, însă a fost prea târziu, deoarece a intrat cu genunchiul în lama utilajului. A suferit leziuni permanente care îl împiedică să mai practice un sport vreodată, el fiind fotbalist”, a susținut tânărul în acțiunea intentată împotriva societății cu sediul în Timișoara.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*