Una dintre țările cu cele mai dure măsuri anti-COVID suspendă obligativitatea vaccinării pentru călătorii

Canada a anunţat, marţi, ridicarea obligaţiei de vaccinare contra Covid-19 pentru călătoriile în interiorul ţării, cu avionul sau trenul, care va fi efectivă de săptămâna viitoare, relatează AFP.

„Sunt fericit să anunţ că pe 20 iunie guvernul nostru va suspenda obligaţia de a fi vaccinat pentru a urca la bordul unui avion sau în tren în Canada”, a indicat ministrul Transporturilor Omar Alghabra, într-o conferinţă de presă.

El a justificat această decizie prin rata importantă de vaccinare şi contaminări scăzute într-o ţară care a ridicat restricţiile în vigoare din 2020 pentru a lupta contra pandemiei.

Potrivit ministrului Afacerilor interguvernamentale, Dominic LeBlanc, această acţiune nu ar trebui să reducă imediat timpii de aşteptare pentru a părăsi aeroporturile canadiene.

Lungile cozi de aşteptare, precum şi lentoarea emiterilor de paşapoarte provocate de un val de furie în ultimele săptămâni, atunci când numeroşi canadieni au vrut să reînceapă să călătorească după doi ani de restricţii legate de pandemie.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*