Doi samsari de informații din dosarul Angelei Toncescu scapă „basma curată”

Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu, a invocat prescripția faptelor, marți, 14 iunie, dar spune că vrea să se judece în continuare alături de complicele său, Marian Cataramă, în dosarul în care sunt acuzați că făceau afaceri cu date despre morții din accidentele rutiere. Ambii invocă decizia Curții Constituționale și spun că faptele lor s-au prescris.

Dan Hosu, fost polițist, apela ilegal la ajutorul fostului său subaltern, motiv pentru care a fost condamnat de Tribunalul București la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea fără drept de informații nedestinate publicității. Soția lui, Giorgiana Hosu, și-a dat demisia de la șefia DIICOT imediat după condamnare. În acest dosar a fost găsit vinovat și fostul polițist Marian Cataramă, care a primit și el 3 ani cu suspendare.

În dosar este inculpată și fosta șefă a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Angela Toncescu. Acesta era acuzată că i-ar fi cumpărat influența lui Dan Hosu pentru ca acestă să o susțină la înscăunarea ei la șefia ASF, însă ambii au fost achitați pe fond pentru aceste acuzații, iar în prezent se judecă apelul DNA.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*