Un ”țepar” celebru din Ardeal scapă de un nou dosar după ce faptele s-au prescris

Unul dintre cei mai prolifici țepari din Ardeal, Ovidiu Tition, scapă de unul dintre dosarele penale în care este judecat pentru evaziune fiscală și delapidare.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat pe 22 iulie 2022 faptul că a intervenit prescripția penală în cazul infracțiunilor de care este acuzat bărbatul din județul Brașov. Instanța a constatat că cele două fapte de evaziune fiscală s-au prescris în 2017, iar cea de delapidare – în 2014. Faptele au avut loc în 2009, când acesta a derulat mai multe operațiuni ilegale după ce a devenit administrator al două societăți comerciale din județul Alba. La instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia, a primit 2 ani de închisoare cu executare.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2016, dar fiind rejudecat, s-a ajuns la situația ca toate faptele să fie prescrise până la momentul prnunțării unei sentințe definitive. Curtea de Apel a menținut, însă, obligativitatea ca ”țeparul” brașovean să plătească daune totale în valoare de circa 600.000 de lei către ANAF și firmele devalizate de el.

CONTINUAREA AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*