Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a dat vina pe picăturile de nas Bixtonim. Cum a obținut anularea sancțiunii

Un șofer din județul Hunedoara lăsat fără permis pentru alcoolemie a obținut anularea procesului-verbal de contravenție, demonstrând că nu a consumat niciun strop de alcool. Bărbatul a arătat că înainte de a fi testat a folosit picături pentru nas Bixtonim.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Hațeg un șofer amendat și lăsat fără permis după ce, în urma unui accident rutier a fost testat și găsit cu o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat a cerut anularea sancțiunii spunând că nu a consumat niciun strop de alcool.

Bărbatul a arătat că în ziua în care a fost testat și a reieșit că a consumat alcool i-a spus polițistului „că nu consumă băuturi alcoolice, iar valoarea indicată de aparatul etilotest este posibil să fie influențată de medicamentul pe care-l administrează pentru rinita alergică, respectiv Bixtonim Xylo”.

Considerându-se nevinovat, bărbatul a cerut să îi fie prelevate probe de sânge, iar în urma rezultatelor de laborator alcoolemia din sânge a ieșit zero.

Având în vedere rezultatul analizelor de sânge, șoferul a cerut anularea procesului verbal, considerând că „nu este conformă cu situația reală mențiunea din cuprinsul procesului-verbal de contravenție referitoare la faptul că a condus autoturismul și a fost implicat într-un accident de circulație în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*