Un sistem de sănătate bolnav de pile și șpăgi. Medicul Carmen Haiducu a vorbit pe larg în instanță despre mita dată chirurgului Mircea Beuran

Medicul Mircea Beuran – achitat în primă instanță pentru acuzația de luare de mită, după ce judecătorul a reținut că acesta n-ar fi avut atribuțiile de serviciu să-i dea un post doctoriței Carmen Haiducu – avea de fapt „pâinea și cuțitul” atât la Spitalul Floreasca unde profesa, cât și la Universitatea de Medicină, unde preda. Carmen Haiducu, doctorița care l-a denunțat pe medicul Beuran după ce i-a dat 10.000 de euro pentru a lucra un an sau doi în subordinea acestuia, a fost audiată ca martor marți, 18 aprilie, la Curtea de Apel București.

Doctorița – specialist în chirurgie generală – a relatat cum șeful clinicii de la Floreasca, Mircea Beuran, precum și șeful UMF „Carol Davila”, Ioanel Sinescu, au tot purtat-o cu vorba vreme de doi ani pentru a obține postul pe care îl dorea.

Dr. Carmen Haiducu a relatat că a obținut o notă peste 9 la examenul de rezidențiat, astfel încât avea posibilitatea – cel puțin teoretic – să își aleagă spitalul unde urma să profeseze.

Cum deja acesta făcea gărzi la Spitalul Foreasca încă din perioada rezidențiatului, iar chirurgul Mircea Beuran era coordonatorul ei de doctorat, dr. Carmen Haiducu a ales să rămână la Spitalul Foreasca.

Audierea de marți a doctoriței Carmen Haiducu clarifică o serie de aspecte necunoscute sau greșit înțelese la nivelul opiniei publice, din care subliniem doar două:

  • Una este ideea că „nu sunt medici” – ba sunt, dar nu sunt posturi pentru ei.
  • A doua ar fi că „au plecat toți doctorii în străinătate”evident că au plecat, dacă sistemul medical din țară i-a obligat să „penduleze” între două „somități” cum a făcut-o dr. Carmen Haiducu, eventual și cu șpăg

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*