Un român, acuzat că a obținut peste 200.000 de euro transformându-și job-ul în afacere, declarat nevinovat

Un bărbat judecat pentru înșelăciune, cu acuzația că a „umflat” cu aproape 240.000 de euro factura firmei la care lucra, iar banii au fost direcționați către firme pe care le controla, a fost declarat nevinovat. Sentința nu este definitivă, procesul fiind pe rolul Curții de Apel Cluj.

Un angajat al unei companii multinaționale din județul Sălaj a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, fiind acuzat că, în calitate de șef al serviciului logistic, a pus în aplicare un mecanism prin care a obținut fraudulos aproape 240.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, trimis în judecată în 2018, în perioada ianuarie – septembrie 2013, angajatul companiei din Sălaj și-a indus în angajatorul instituind o „taxă de agent” și „taxe de manipulare in/out, sortare, încărcare marfă” care erau percepute de la firma de transport și virată în conturile a trei firme pe care le controla.

„Acţiunile de inducere în eroare, folosite de inculpat, în realizarea infracţiunii unice de înşelăciune, a constat în faptul că, profitând de prerogativele funcţiei de şef departament logistic în cadrul S.C…… S.R.L., potrivit căreia era abilitat să întocmească comenzile pentru transportul aerian şi naval, inculpatul a emis comenzi pentru prestarea serviciului de transport aerian către ……. (n.r. firma de transport), ocazie cu care în suma globală a inclus o sumă fixă de bani, pe care ulterior a încasat-o de la transportator sub formă de „taxă de agent”, respectiv „taxă de manipulare in/aut, sortare, încărcare marfă”, prin intermediul a trei firme toate controlate de inculpate”, se arată în rechizitoriu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*