Un mecanic de tren ajuns deputat a „deraiat” planul liberalilor pentru salvarea „locomotivei” PNL: „Mi-au oferit funcții la stat pentru apropiați”

În Parlamentul României a devenit „o obișnuiță” printre deputații sau senatorii grupărilor politice presupus rivale să își vândă voturile în schimbul obținerii unor funcții pentru apropiați în instituțiile statului, a declarat la termenul de marți, 23 mai, deputatul Stoica Titi. Parlamentarul AUR este cel care l-a denunțat pe PNL-istul Cosmin Șandru că a încercat să-i „cumpere” votul înaintea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Stoica Titi a fost audiat ca martor la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a relatat cum în 2021 Cosmin Șandru s-a folosit de un fost coleg de școală, Nicolae Bitea – ajuns între timp șeful Societății de Transport Public Timișoara – pentru a-l convinge să nu voteze moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu sau să absenteze de la ședința de Plen.

Deputatul AUR i-a înregistrat pe cei doi în timp ce liberalii îi spuneau: „Cred că și tu vrei ca apropiaților tăi să le fie bine”.

În fața instanței, deputatul Stoica Titi a relatat că cei doi – Cosmin Șandru și Nicolae Bitea – i-au promis pentru cunoscuții lui „posturi în deconcentrate”, a adică în serviciile publice de pe lângă ministere care au atribuții de monitorizare și control în domeniile respective.

Stoica Titi (foto) era mecanic de locomotivă în Marea Britanie înainte să ajungă deputat, așa că s-a prins de „manevrele” celor doi liberali și i-a dat pe mâna DNA. Acesta a venit în fața instanței alături de soție, care participase și ea la întâlnirea cu Șandru și Bitea.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*