„Tun” de peste un milion de euro cu indemnizații de creștere a copilului. Zeci de persoane, duse la audieri

Peste 50 de persoane, cele mai multe din Bucureşti, urmează să fie audiate într-un dosar privind utilizarea de documente false pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului, prejudiciul fiind de 5,5 milioane de lei (n.r. echivalentul a peste un milion de euro).

„La data de 23 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în Bucureşti, 3 în judeţul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii”, anunţă Poliția Capitalei.

Conform anchetatorilor, în perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituţie publică cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obţinute.

Surse apropiate anchetei au precizat că demersul are loc ca urmare a sesizării depuse de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, întrucât au fost constatate nereguli cu privire la cuantumul veniturilor sau perioada de angajare, în urma verificărilor făcute la ITM sau ANAF.

Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*