Un judecător tot amână să tranșeze soarta dosarului legat de achizițiile din pandemie

Tribunalul București este așteptat să se pronunțe, miercuri, 27 aprilie, cu privire la o cerere de redeschidere a urmăririi penale formulată de procurorii DNA pe numele lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) în legătură cu nereguli descoperite de inspectorii Curții de Conturi în perioda de început a pandemiei, când România era în stare de urgență.

Magistrații Tribunalului București au a amânat deja pronunțarea în acest dosar de 5 ori. Procesul s-a desfășurat în cameră de consiliu, iar dezbaterile nu au fost publice. Instanța a rămas în pronunțare pe data de 28 martie pentru ziua următoare, apoi a amânat soluția pentru 11 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie și 27 aprilie, conform portalului instanțelor de judecată. Deși soluția era programată pentru miercuri, ora 12.30, în cursul după-amiezii decizia încă se lăsa așteptată.

Achizițiile din perioada stării de urgență au făcut obiectul mai multor sesizări trimise de către inspectorii Curții de Conturi la DNA. Sesizările au la bază un raport intitulat „Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”, care poate fi consultat integral aici.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*