Un fost primar celebru din Ardeal, cu avere de zeci de milioane de euro, scapă de dosarul de corupție

Unul dintre cele mai mari dosare de corupție din Transilvania se întoare la Parchet. Magistrați de la Curtea de Apel Alba Iulia au făcut ”bucăți” dosarul de corupție al fostului primar din comuna Șelimbăr, județul Sibiu, Ioan Daniel Măricuța.

Completul de judecată a constatat nelegalitatea mai multor probe din dosar, printre care și procese-verbale de supraveghere tehnică, iar, în final, au hotărât restituirea cauzei la DNA – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție. Decizia a fost luată vineri, 29 iulie 2022, după ce procurorul DNA a fost de acord cu restituirea cauzei ca urmare a faptului că nu ar fi reușit să remedieze neregularitățile în timpul de 5 zile acordat de instanță.

Dosarul cu 13 inculpați a fost trimis în judecată în aprilie 2022 pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi spălarea banilor, cu un prejudiciu de 15,8 milioane de euro. Presa locală din Sibiu susținea în timpul anchetei că Daniel Măricuța era cel mai bogat primar din România, cu o avere de zeci de milioane de euro.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*