ÎCCJ obligă CSM să organizeze turul 2 al alegerilor pentru procurori. Decizia de ultimă oră a instanței supreme

Înalta Curte de Casație și Justiție obligă Consiliul Superior al Magistraturii să organizeze și turul 2 al alegerilor pentru procurori. Decizia este definitivă și a fost luată vineri, 29 iulie.

De fapt, Instanța Supremă obligă CSM să probe buletinul de vot, precum şi calendarul de desfăşurare a turului doi al alegerilor pentru un membru procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii, precum şi pentru cel de-al doilea membru procuror de la parchetele de pe lângă tribunale şi să sesizeze Secţia pentru procurori pentru a dispune măsurile ce se impun.

”Admite contestaţiile formulate de procurorul Lia Sorin Marian şi de procurorul Flonta Sorin Emil împotriva Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii şi în consecinţă:

Anulează, în parte, hotărârea sus-menţionată, în ceea ce priveşte dispoziţiile art.3 şi, admiţând contestaţiile, obligă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii să aprobe buletinul de vot, precum şi calendarul de desfăşurare a turului doi al alegerilor pentru un membru procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii, precum şi pentru cel de-al doilea membru procuror de la parchetele de pe lângă tribunale şi să sesizeze Secţia pentru procurori pentru a dispune măsurile ce se impun, în conformitate cu art. 17 alin. (5) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Menţine celelalte dispoziţii ale Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Respinge contestaţiile formulate de judecătorul Milu Ramona Graţiela şi de judecătorul Ghica Mihai Ştefan împotriva Hotărârii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii şi a Hotărârii nr. 2000 din 19 iulie 2022 a Secţiei pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Obligă intimatul Consiliul Superior al Magistraturii la plata către contestatorul Flonta Sorin Emil a cheltuielilor de judecată în sumă de 682,49 lei. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*