Un fost edil din Jilava invocă prescripția pentru 11 șpăgi

Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava, vrea să scape cu ajutorul ultimei decizii CCR pe tema prescripției de dosarul în care DNA îl acuză că ar fi luat o șpagă de 1 milion de euro. Condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită (11 acte materiale) și spălare de bani, fostul edil a reușit să îi convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel București să aștepte motivarea Curții Constituționale.

Pentru cei care nu-l cunosc pe Adrian Mladin, este vorba despre edilul din Jilava „cu vedere” din Primărie către pușcărie, apoi invers:

  • În 2012, pe vremea când era arestat preventiv alături de fostul edil din Snagov, Mușat Apostol, Adrian Mladin a uimit pe toată lumea câștigând un nou mandat la primărie.
  • În 2015, a venit condamnarea: 5 ani si 10 luni închisoare cu executare, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri.
  • Mladin a fost eliberat condiționat în anul 2018 din Penitenciarul Rahova, la un an după ce DNA l-a trimis în judecată într-un nou dosar.

Ultima decizie a CCR, din data de 26 mai, e de natură a avea un impact major în marile dosare de corupție, comparabil cu cele din trecut legate de excluderea interceptărilor, nelegala compunere a completurilor de la Înalta Curte sau redefinirea abuzului în serviciu.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*