Un executor judecătoresc și-a ajutat soacra să se mute ieftin în apartamentul confiscat unui datornic. A scăpat și nepedepsit

Doi executori judecătorești din Bihor, frați, au scăpat de răspunderea penală pentru acuzațiile de conflict de interese, după ce unul dintre ei și-a „mutat” soacra într-un imobil confiscat de la un datornic.

Înalta Curte a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei, după ce Curtea de Apel Oradea i-a achitat, pe motiv că executorii nu pot participa în persoană la licitațiile imobilelor confiscate, însă legea nu zice nimic despre soacre.

Din actele dosarului reiese că în 2008, în plină criză financiară, un debitor a împrumutat de la bancă 150.000 de euro, garantând cu două apartamente.

Întrucât creditul nu a fost restituit, la data de 25.03.2010, banca a solicitat executarea silită a debitorului Kaymaz Akansel, cererea fiind înregistrată la Societatea de Executori Judecătoreşti a celor doi frați, Andrei și Gheorghe Beiușan.

Ulterior, cei doi inculpaţi au solicitat instanței încuviințarea executării silite cu privire la cele două imobile asupra cărora se instituise ipotecă.

În cadrul procedurilor au fost întocmite două rapoarte de evaluare, câte unul pentru fiecare din cele două imobile ipotecate, fiind stabilite valorile de 55.976 euro, respectiv 41.337 euro pentru cele două imobile.

La data de 27.09.2010, în numele executorilor Beiușan a fost emisă publicaţia de vânzare nr. 1 pentru ambele imobile stabilindu-se ca dată a licitaţiei 02.11.2010, afişată în aceeaşi zi.

Debitorul și avocatul lui au reușit revocarea publicației de vânzare și suspendarea provizorie a executării silite, după care a reușit vânzarea unui imobil și achitarea unei părți din datorie, respectiv 40.000 de euro.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*