Un bărbat atacat de un urs, daune morale de la Ministerul Mediului

Un bărbat din județul Harghita care a dat în judecată Ministerul Mediului cerând daune morale de 80.000 de euro pentru că a fost atacat de o ursoaică a primit despăgubiri de 20.000 de euro pentru traumele suferite. Sentința Tribunalului Harghita nu este definitivă.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Harghita, un bărbat din comuna Tulgheș, județul Harghita a dat în judecată Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, cerând daune morale de 80.000 de euro pentru că a fost atacat de o ursoaică în apropierea casei sale.

Bărbatul a arătat că atacul a avut loc în data de 3 iulie 2021, când se afla în pădurea din apropierea casei sale.

Victima a arătat că era o zi de sâmbătă când s-a dus în pădure, la aproximativ 200 de metri de casă, pentru a căuta ciuperci. Pentru că nu a găsit ciuperci a plecat spre casă, iar în timp ce mergea pe potecă „din lăstărişul de pe marginea pădurii s-a auzit un mârâit”.

„În momentul imediat următor a văzut o ursoaică însoţită de pui. Animalul sălbatic prezenta o stare de agresivitate, iar în momentul în care a început să ţipe, a sărit pe reclamant, l-a prins cu gura de cap şi l-a lovit cu putere, l-a aruncat la pământ, prinzându-se cu ghearele, rupând hainele și muşcându-l în zona capului, feţei, ochiului stâng, umerilor, mâinilor, a picioarelor şi în zona abdominală”, a arătat avocatul bărbatului în procesul de la Tribunalul Harghita.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*