Tribunalul București a dispus suspendarea executării pedepsei de 5 ani de închisoare în cazul lui Bogdan Olteanu

Tribunalul București a decis suspendarea executării condamnării la 5 ani de închisoare în cazul lui Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR. El primise sentința în octombrie 2020 în dosarul mitei de un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Decizia instanței nu e definitivă.

Judecătorii au admis „în principiu” cererea de revizuire formulată și au dispus „rejudecarea cauzei în fond”. Pe 5 septembrie a fost stabilit termenul „pentru care va fi citat petentul-condamnat si instiintat aparatorul ales”.

„In baza art.460 alin.1 Cpp suspenda executarea s.p. nr.1960/2019 din 24.12.2019 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, def.prin d.p. nr.1129/A din 29.10.2020 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a -I-a Penala, pronuntate in dos. nr.20082/3/2017”, se mai arată în minuta deciziei.

Olteanu e obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanta de judecata cu privire la schimbarea locuinţei, să nu părăsească Romania decât cu încuviinţarea prealabilă a instantei de judecata și să nu comunice cu alți oameni vizați în dosar ori cu familiile lor. Încălcarea acestor reguli poate atrage suspendarea deciziei de azi și reluarea executării pedepsei.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Bogdan Olteanu că, în perioada iulie – noiembrie 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

DNA ceruse pentru el o pedeapsă de 10 ani închisoare.

Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de condamnare în acest dosar deoarece faptele s-au prescris.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*