Trei condamnați celelbri cărora Înalta Curte le-a închis în nas „portița” prescripției

Inculpați precum Bogdan Olteanu (fost vicepreședinte BNR – 5 ani cu executare), Lucian Duță (fost șef CNAS – 6 ani cu executare) sau Șerban Pop (4 ani cu executare în dosarul lui Horia Simu) nu mai pot invoca într-o cale extraordinară de atac decizia CCR pe tema prescripţiei, potrivit motivării Completului pentru soluționarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte. Asta deoarece instanțele s-au pronunțat deja și le-au respins cererile de încetare a procesului penal.

Mii de dosare penale sunt pe cale să se închidă ca urmare a deciziei CCR privind întreruperea cursului prescripţiei, însă nu toți inculpaţii pot profita de pe urma ei. Cei care deja au fost condamnați în apel, iar instanța le-a respins argumentul prin care solicitau încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei, nu mai pot folosi acest motiv într-o cale extraordinară de atac.

Printre ei se află Bogdan Olteanu condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență și eliberat provizoriu pentru judecarea revizuirii, o altă cale extraordinară de atac.

Argumentul revizuirii cerute de Bogdan Olteanu este fix intervenția prescripţiei în momentul condamnării lui, pronunțată înainte de a doua decizie a CCR. Cum instanțele de fond și apel i-au respins lui Olteanu capătul de cerere privind intervenția prescripţiei, acum revizuirea lui este sub semnul întrebării.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*