Topul celor mai scumpe orașe din țară

Capitala, Cluj Napoca și Brașovul sunt cele mai scumpe orașe din țară, arată calculele făcute de jurnaliștii de la HotNews, bazate pe prețurile la alimentele de bază. La polul opus se află Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița.

Jurnaliștii de la Hotnews au realizat un top al orașelor ținând cont de prețurile alimentelor, nivelul salarial, prețul chiriilor și costul coșului de consum zilnic. Potrivit rezultatelor obținute, Capitala, Cluj Napoca și Brașovul sunt cele mai scumpe orașe din țară, fiind urmate în clasament de Iași, Timișoara, Sibiu și Pitești.

La polul opus se află orașele Miercurea Ciuc, Alexandria, Bistrița, Focșani, Piatra Neamț.

Potrivit calculelor făcute de jurnaliștii Hotnews, municipul Satu Mare se află pe locul 24 în topul orașelor scumpe, mult peste municipiile din județele vecine.

De exemplu, Baia Mare se află pe locul șapte în topul celor mai ieftine orașe din țară, iar Oradea se află pe locul opt.

Calculele făcute de jurnaliști arată că viața este mai scumpă la Satu Mare decât la Oradea sau Baia Mare, adică sătmărenii cheltuie o mai mare parte din salarii pe alimentele de bază și pentru chirii, decât vecinii care trăiesc în municipiile de reședință din județele vecine.

Practic, în regiunea de nord-vest a țării, doar în Cluj și în Zalău viața este mai scumpă ca în Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*