Tăriceanu și complicele lui, întâlnire lângă un brad cu bufnițe și veverițe. Ce au spus despre Dosarul mitei de 800.000 de dolari

Afaceristul Petru Berteanu, acuzat că l-ar fi ajutat pe Călin Popescu Tăriceanu să ia mită pentru prelungirea contractelor Microsoft pe vremea când era premier, s-a prezentat joi, 15 decembrie, la Înalta Curte, unde este judecat alături de fostul șef al Senatului. Amândoi s-au întâlnit – făptuitor și complice – în jurul bradului ridicat în sala pașilor pierduți a Înaltei Curți, unde au dat ochii și cu Ioana Băsescu.

Trăgând dintr-o țigară ca și când ar fi fost ultima, cu părul răvășit de vântul de iarnă și nebărbierit ca după o lungă așteptare în cumpănă, Petru Berteanu – care este și scriitor – a ajuns în sfârșit în fața Înaltei Curți, după un periplu de un an prin instanţe.

Berteanu arăta ca desprins dintr-o nuvelă de Gogol, în contrast cu Tăriceanu – a cărui figură rectilinie nu-și găsește corespondent în literatură.

Fostul șef al Senatului aștepta deja de ore bune pe holurile Înaltei Curți atunci când Berteanu a trecut – aproape neobservat – poarta ICCJ.

Din motive știute doar de fostul șef al Senatului, acesta a ajuns la ora 8.30, când procesul lui era programat pentru ora 12.00. Până la sfârșitul procesului, Tăriceanu, omul care nu stătea la coadă nici pentru permisul auto, a petrecut aproape 6 ore în instanță.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*