Suveica de la Bușteni, escrocheria care a făcut zeci de victime printre șoferii din România. Cum să rămâi fără banii de mașină în câteva minute

Zeci de români, în special din Prahova, dar și din Brașov, Olt și Dolj, au căzut în plasa unui escroc din Bușteni, notoriu pe Valea Prahovei pentru înșelăciunile sale, dar pe care poliția și procurorii nu-l pot opri din cauza legii mult prea permisive.

Dan Alexandru își oferă serviciile de transportator, încasează banii în avans de la clienți și apoi dispare, evident fără să-și onoreze comenzile. Deși a fost condamnat pentru înșelăciune de două instanțe de judecată omul continuă să-și vadă de afacerea sa ilicită și nu duce lipsă de clienți. Deși pe numele său sunt zeci de plângeri penale, individual reușește să scape profitând de o portiță a legii, dar și de nesăbuința clienților țepuiți.

De ani de zile, pe site-urile de mică publicitate, firma administrată de individul din Bușteni își oferă serviciile de transport auto internațional. Concret, omul se angajează să aducă din țări din Europa, în special din Germania, mașini second hand, evident contra unei taxe. Valoarea acesteia variază între câteva sute de euro și poate ajunge la câteva mii, dacă este vorba despre o mașină mai valoroasă sau mai multe la un singur transport.

În unele cazuri omul primește chiar banii pentru a achita valoarea mașinii la vânzătorul din Germania. Profită de naivitatea clienților care sunt dispuși să dea bani grei, mii de euro, unui necunoscut, convinși că în câteva zile vor avea la poartă mașina comandată în Germania.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*