Starea de alertă se prelungește în România. Acces în supermaketurile din malluri și pentru cei nevaccinați, masca rămâne obligatorie inclusiv în aer liber

Starea de alertă se prelungește în România și rămân în vigoare majoritatea măsurilor, între care interdicția de organizare a evenimentelor private și obligativitatea măștii de protecție inclusiv în aer liber, a decis joi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). O modificare importantă însă este că vor putea avea acces în supermaketurile din malluri și persoanele care nu au certificat COVID, adică cele care nu s-au vaccinat, nu au trecut prin boală sau nu au test.

Starea de alertă se prelungește cu alte 30 de zile, începând cu 7 februarie.

Conform hotărârii CNSU, în supermaketurile din malluri vor putea avea acces toate persoanele, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate anti-COVID, dacă „sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”.

Accesul în malluri va fi permis în continuare doar persoanelor care sunt vaccinate anti-COVID și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

În continuare, restaurantele vor fi deschise în intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% în localitățile unde rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori și la o capacitate de 30% acolo unde incidența trece de 3. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau care au un test negativ COVID.

De asemenea, barurile, cluburile și discotecile rămân închise.

Decizia integrală CNSU.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*