Sorin Blejnar se pregătește de finalul procesului pentru șpaga de 1,2 milioane de euro

Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, vrea să scape de acuzațiile DNA din procesul șpăgii de 1,2 milioane de euro – din care un sfert a luat-o prin cabinetul de avocatură al soției lui, Andreea Blejnar – prin înlăturarea tuturor „rezumatelor intercepărilor” aflate de dosaruul cauzei. Cu alte cuvinte, Blejnar vrea să se asigure că nu numai intercepările sunt excluse din dosar, ci orice referire la ele.

Procurorul de ședință al DNA va discuta cu procurorul de caz din dosarul mitei de 1,2 milioane de euro al lui Sorin Blejnar pentru a vedea cum răspund ultimei cereri făcute de avocații fostului șef al Fiscului.

În sala de judecată, reprezentata DNA a arătat că etapa de cameră preliminară a dosarului s-a încheiat, iar judecătorul a validat rechizitoriul în forma actuală, astfel că reluarea discuțiilor pe regularitatea și legalitatea actului de sesizare sunt depășite în acest moment procesual.

Avocații din dosarul lui Blejnar au luat rând cu rând rechizitoriul – în condițiile în care procesul este pe final – și au arătat că, în urma deciziei CCR cu privire la înlăturarea interceptărilor SRI din cauzele penale, procurorii ar fi strecurat „un rezumat al interceptărilor” în acuzațiile formulate, ceea ce ar trebui sancționat de instanță cu excluderea.

Ultimele dezbateri în acest dosar ar putea avea loc pe data de 19 decembrie, când instanța va constata fie că Blejnar e nevinovat și va pronunța achitarea, fie că a luat șpagă, dar va fi nevoită să dispună încetarea procesului penal.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*