Și-a ucis cel mai bun prieten în accident rutier, fără permis de conducere și sub influența alcoolului. Ce pedeapsă a primit

Curtea de Apel Alba Iulia a admis un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de procuror cu un bărbat de 31 de ani acuzat de trei infracțiuni rutiere: ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Bărbatul (Ioan A.), din comuna Vințu de Jos, a provocat un accident mortal, în 6 septembrie 2021, în timp ce conducea un TAF pe un drum public din satul Inuri. Victima a fost un tânăr de 24 de ani care stătea pe scara din partea dreaptă a TAF-ului, iar pe un sector de drum în rampă s-a dezechilibrat și a căzut, vehiculul trecând cu roata din dreapta spate peste acesta.

Ancheta ulterioară a arătat că șoferul avea având o îmbibație alcoolică de 1,73 g/l alcool pur în sânge la prima probă. De asemenea, victima avea o alcoolemie de 3,21 g/l alcool pur în sânge. Autorul accidentului a recunoscut integral faptele și a încheiat acordul cu procurorul pentru o pedeapsă de 2 ani 2 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Inițial, Judecătoria Alba Iulia a respins acordul, dar, în final, Curtea de Apel a pronunțat o hotărâre definitivă în sensul acceptării înțelegerii dintre cele două părți.

Magistrații au considerat că pronunţarea unei soluţii de condamnare la pedepse cu închisoarea majorate, urmată de executarea pedepsei rezultante în regim de detenție ar fi excesivă raportat la persoana inculpatului.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*