Șefa Oficiului Național pentru Achiziții, acuzată că a acordat un contract uriaș pentru măști unei firme care vindea cafea și țigări

Șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu pentru una dintre primele achiziții făcute de statul român la începutul pandemiei de COVID-19. Este vorba despre un contract în valoare de 50 de milioane de lei, acordat unei firme care înainte de pandemie vindea cafea și țigări.

DNA a anunțat, joi, că a dispus efectuarea urmăririi penale față de Nagy Cornelia, la data faptelor și în prezent președinte al Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) și Hohan Mădălina Ioana, consilier de achiziții publice în cadrul aceleiași instituții publice.

Cele două sunt acuzate de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite.

În cauză s-a mai dispus efectuarea urmăririi penale față de SC Romwine&Coffe SRL și față de alte persoane administratori de societăți comerciale, acuzați de trafic de influență, spălarea banilor, infracțiuni de fals și înșelăciune.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*