Șef din Poliția Locală, destituit din funcție și dat afară din serviciu. Fapta penală pe care a săvârșit-o

Șeful Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Serviciului Poliția Locală Alba Iulia a fost destituit din funcție și și-a pierdut locul de muncă. Marin Calotă a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru conducere sub influența alcoolului.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, a declarat luni, 13 noiembrie, că este o decizie regretabilă, însă legea trebuie respectată, subliniind de asemenea și respectul profesional de care bărbatul s-a bucurat în cadrul instituției.

„Ne pare rău pentru situație. Este un profesionist și a fost întotdeauna respectat de colectivul în care și-a desfășurat activitatea”, a mai adăugat viceprimarul orașului. Potrivit acestuia, fapta a avut loc în timpul concediului de odihnă al bărbatului în cauză.

Bărbatul s-a răsturnat cu autoturismul personal, în 25 iulie 2020, pe DJ 107L, pe raza localităţii Totoi, de lângă Alba Iulia. Ancheta a arătat că şoferul (Marin C.) a condus autoturismul având o alcoolemie superioară valorii 0,80 grame la mie alcool pur în sânge. Buletinul de analiză toxicologică a indicat o alcoolemie de 2,27 grame la mie la prima probă, respectiv de 1,83 grame la mie la a doua probă.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, bărbatul a arătat că s-a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat băuturi alcoolice, fără aport alimentar, şi că într-o curbă a prins cu partea dreaptă o baltă, pierzând controlul volanului şi ieşind cu maşina în decor, răsturnându-se. A completat că la faţa locului a oprit o ambulanţă şi întrucât a explicat echipajului că nu are nevoie de îngrijiri medicale, aceasta şi-a continuat drumul. Ulterior incidentului, şeful din Poliţia Locală a părăsit autoturismul răsturnat, acesta susţinând că a plecat de la faţa locului cu intenţia de a-i solicita unui prieten care deţine un utilaj agricol să îl ajute să scoată maşina din şanţ.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*