Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției

Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de promulgare a Legilor Justiției, informează Administrația Prezidențială.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 15 noiembrie 2022, următoarele decrete:
  • Decret pentru promulgarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor;
  • Decret pentru promulgarea Legii privind organizarea judiciară;
  • Decret pentru promulgarea Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii”, anunță Administrația Prezidențială.

Cele trei Legi ale Justiției sunt constituționale, a decis pe 9 noiembrie Curtea Constituțională a României. Judecătorii CCR au respins toate sesizările Opoziției și Avocatului Poporului.

Coaliția de la Putere susține că odată cu intrarea în vigoare a noilor Legi ale Justiției, România are mai multe șanse în acest an de a scăpa de monitorizarea MCV și de a intra în spațiul Schengen.

„Aceste legi ne aruncă înapoi cu foarte mulți ani, în perioada de preaderare, când Adrian Năstase și acoliții săi – Cătălin Voicu, Rodica Stănoiu și alții – creaseră o caracatiță care sufocase întreaga justiție. La fel și acum.

Sub pretextul îmbunătățirii legilor justiției și sub ambalajul unei așa-zise reforme, puterea actuală duce, de fapt, înapoi justiția din România. Vedem că actuala coaliție a forțat la maximum adoptarea acestor legi, nu a așteptat avizul Comisiei de la Veneția, Comisie la care, vedem în aceste zile, a avut grijă să desemneze un politruc, o fostă senatoare cu ștate vechi în PNL.

Aceste legi, pe lângă faptul că oligarhizează tot sistemul judiciar, fac extrem de mult rău întregii societăți.

Românii care se vor intersecta, la un moment dat, cu vreun politician nu vor avea nicio șansă pentru că toate aceste mecanisme create vor lucra în favoarea acelui politician.

Cei din PSD și PNL vor să toace miliardele din PNRR și banii din bugetul țării în mod discreționar, fără să fie deranjați în niciun fel de justiția din România”, declara Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*