Șef de poliție locală depistat cu alcoolemie 5,68 grame la mie, ”iertat” de procurori. Motivul uluitor pentru care a fost clasat dosarul

Fostul director al Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, a scăpat de dosarul penal în care era vizat de săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Procurorii au clasat dosarul pe motiv că nu a putut fi stabilită valoarea alcoolemiei. Ordonanţa de clasare datează din 4 iulie 2022. Au fost realizate expertize la Cluj-Napoca şi Bucureşti. Ilcu a fost implicat în decembrie 2020 într-un accident rutier, ulterior ajungând în stare apropiată comei alcoolice la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„La data de 17.12.2020, suspectul I. a condus un autovehicul pe drumul public din mun. Alba Iulia, iar la un moment dat a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit în afara drumului. Organele de poliţie sesizate prin apel la SNUAU 112, s-au deplasat la faţa locului şi l-au găsit pe conducătorul auto la volan, inconştient, acesta fiind preluat şi transportat la spital de un echipaj SMURD.

Ulterior, i-au fost prelevate probe biologice de sânge, din buletinul de analiză toxicologică reieşind că avea o îmbibaţie alcoolică de 5,68 g/l alcool pur în sânge la ora 18.10 şi de 5,23 g/l alcool pur în sânge o oră mai târziu”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Pentru a se stabili valoarea alcoolemiei la momentul conducerii autovehiculului, în cauză s-a dispus efectuarea unui raport de expertiză medico-legală privind estimarea retroactivă a alcoolemiei, întocmit de Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, ulterior solicitându-se avizarea acestuia de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*