Cum își înșela un samsar de mașini victimele. Paguba se ridică la zeci de mii de euro. Escrocul, trimis la închisoare

Un bărbat din Alba Iulia, samsar de mașini, a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare în regim de detenție pentru două fapte de înșelăciune.

Instanța care a pronunțat hotărârea apreciază că dosarul ”vizează o activitate infracţională amplă a inculpatului care a acţionat concertat în scopul obţinerii ilicite de foloase patrimoniale importante, prin inducerea în eroare a două persoane vătămate, folosindu-se de promisiunea că le va procura acestora din străinătate autoturisme”.

Bărbatul (C.C.J.) este judecat după ce, în cursul lunii februarie, anul 2018, a indus în eroare pe reprezentantul unei societăți comerciale cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, fără a mai furniza mașinile, provocând astfel un prejudiciu în valoare de 41.705,88 euro. De asemenea, în februarie 2019 a procedat la fel cu o femeie, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism, de la care a primit suma de 1.500 de euro, fără a mai livra mașina sau banii încasați.

”Persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia cu privire la fapta din februarie 2018.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*