Sătmăreanul Radu Bodea, unul dintre cei mai longevivi procurori din Bihor se pensionează

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marți, înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Radu Bodea, șeful Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Magistratul, unul dintre cei mai longevivi din Bihor, ar urma să iasă la pensie pe 1 ianuarie 2022, potrivit bihorjust.ro.

Procuror Radu Bodea, șeful Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea

Originar din Medieș Vii, județul Satu Mare, procurorul Radu Bodea este licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 1982. Este doctor în Drept – specializarea Drept penal (din 1998), iar din anul 2000 predă la Facultatea de Drept din Oradea, catedra de Drept penal, fiind profesor universitar doctor. De asemenea, este membru al Asociației Române de Științe Penale.

În 1995 a fost pus în funcție, prin decret prezidențial, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, al cărui prim-procuror a fost până în 1998. Din 2008 este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde a ocupat funcția de șef al Secției Judiciare. A publicat mai multe lucrări, printre care ”Codul penal comentat. Vol. II. Partea specială” (coautor – 2008) și ”Infracțiuni prevăzute în legi speciale. Societăți comerciale, proprietate intelectuală, protecția mediului (2011).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*