Guvernul aprobă Formularul de Localizare a Pasagerilor care va trebui să fie completat de toate persoanele care intră în România

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) se va aplica din 20 decembrie. Documentul este deja utilizat în 18 țări din Uniunea Europeană și va trebui să fie completat de toate persoanele care intră în România cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării noastre. Excepție vor face cetățenii români, care vor putea fie să-l completeze în vamă, fie să-l completeze în cel mult 24 de ore de la intrarea în țară. PLF va ajuta în desfășurarea anchetelor epidemiologice. Cei care nu vor completa formularul riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

„Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jur. Direcțiile de Sănătate Publică vor realiza anchetele mai ușor. Formularul poate fi completat electronic pe site-ul plf.gov.ro, urmând să fie prezentat la intrarea în țară angajaților de la Frontieră. Datele din acest formular vor putea fi accesate numai de angajații Direcțiilor de Sănătate Publică”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

Formularul va putea fi completat digital pe site-ul plf.gov.ro, dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), urmând a fi completat şi prezentat, la intrarea în România, personalului autorizat din punctele de frontieră, a precizat Nicolae Ciucă. În momentul de față însă, acesta nu poate fi accesat.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*