Risc de iradiere într-o clinică privată dcare utiliza un computer tomograf defect. Patronul, condamnat la închisoare

Cătălin Marius Botezatu, patronul unei cunoscute clinici medicale din Vaslui, a fost condamnat la închisoare cu executare într-un dosar în care a fost deferit justiției pentru infracţiuni la siguranţa activităţilor nucleare.

Inclusiv societatea care administra clinica medicală, TEOCLINIK SRL a fost condamnată, în același dosar, să plătească o amendă penală în valoare de 750.000 lei, fiind găsită vinovată pentru efectuare neautorizată de activităţi referitoare la instalaţii radiologice. Sentința fost dată de către Tribunalul Vaslui și nu este defintivă.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT în urmă cu doi ani, ancheta vizând fapte care s-au petrecut în perioada 2013-2017. Lui Marius Botezatu i s-a imputat faptul că a permis ca în clinica medicală, mai exact în laboratorul de computer tomografie, să funcționeze aparatură care nu mai avea autorizație de utilizare. În plus, în urma unor verificări tehnice realizate de specialiști de la Siemens au fost constatate defecțiuni ale instalației care au pus în pericol pacienții.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*