Revizuirea Dosarului ICA, repusă pe rol la 8 ani de la condamnările definitive. Omul lui Dan Voiculescu la AVAS susține că procurorii DNA au falsificat prejudiciul

Jean Cătălin Sandu – omul lui Dan Voiculescu la AVAS, cel care l-a ajutat pe afacerist să ia pe nimica terenurile Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) – cere în instanță revizuirea condamnării din 2014, în urma căreia a primit 6 ani de pușcărie alături de patronul Antenelor. Jean Cătălin Sandu a fost complice la subevaluarea patrimoniului ICA cu 94,5%, iar acum acesta spune că specialistul DNA a falsificat raportul de expertiză.

Tribunalul București urma a se pronunța marți, 31 ianuarie, cu privire la cererea de revizuire formulată de Jean Cătălin Sandu, dar magistratul a decis să repună cauza pe rol pentru 01.03.2023, când vor avea loc dezbateri pe suplimentarea probatoriului.

Revizuirea lui Jean Cătălin Sandu împotriva deciziei definitive din Dosarul ICA este pe rolul Tribunalului București din 2019.

Pe scurt, fostul director general al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) și-a întemeiat cererea de revizuire pe motivul că ar fi fost condamnat în baza unui înscris fals (raport de constatare tehnico-științifică nr. 288/2007) întocmit de un specialist DNA, la instigarea procurorului de caz Emilian Eva.

Jean Cătălin Sandu a fost găsit vinovat pentru complicitate la stabilirea, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administrației publice locale este acționar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*