Magistrații incomozi își caută dreptatea tot în instanță. Ce inculpați VIP au reușit să-și „concedieze” judecătorii

Judecătoarele Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu de la Curtea de Apel București, care au pronunțat pedepse severe pentru infractorii VIP, ajung miercuri, 1 februarie, în fața Înaltei Curți. CSM-ul a decis, în ultima parte a mandatului de președinte a Liei Savonea, excluderea celor două din magistratură pentru abateri disciplinare.

Judecătoarele au atacat pe rolul Înaltei Curți hotărârea CSM excludere din magistratură, iar primul termen al dosarului are loc miercuri la Secția de Contencios a Înaltei Curți.

Judecătoarea Daniela Panioglu este cea care – în calitate de președinte de complet, alături de judecătoarea Alina Nadia Guluțanu – a pronunțat decizia definitivă de condamnare la 6 ani de închisoare pe numele fostului șef al CNAS Lucian Duță, pentru o mită de 6 milioane de euro.

Cele două judecătoare nu a pronunțat o pedeapsă mai dură, ci a menținut-o pe cea de la fond.

În decizia de excludere din magistratură, CSM a reținut că judecătoarea Daniela Panioglu, printre altele, ar fi „stabilit săvârșirea de către terțe persoane (procurori) a unor infracțiuni, într-o cauză care nu-i privea pe aceștia, cu încălcarea tuturor regulilor care guvernează procesul penal”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*