Revizuirea condamnării lui Bogdan Olteanu, admisă de Tribunalul București. Liberalul scapă de condamnarea pentru banii primiți de la Sorin Ovidiu Vîntu

Liberalul Bogdan Olteanu a scăpat de condamnarea definitivă de 5 ani cu executare pentru trafic de influență, după ce Tribunalul București i-a admis fostului președinte al Camerei Deputaților cererea de revizuire formulată în baza deciziei CCR pe tema prescripţiei. Bogdan Olteanu, care se află în prezent în vacanță în Sultanatul Oman, executase aproape doi ani din pedeapsă până să fie eliberat.

Bogdan Olteanu a fost unul dintre „pionierii” prescripţiei, în sensul că încă din 2019 a cerut constatarea intervenției cazului de stingere a răspunderii penale, numai că magistrații au trecut, la vremea respectivă, peste acest argument.

Odată cu pronunțarea deciziei CCR din 26 mai 2022, Bogdan Olteanu a formulat o cerere de suspendare a executării pedepsei până la soluționarea revizuirii prin care arăta că fapta de trafic de influență s-a prescris.

El fusese condamnat pentru că a luat 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, unde omul de afaceri a explicat că avea un interes.

Tribunalul București a admis miercuri, 14 decembrie, cererea de revizuire a lui Bogdan Olteanu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*