Rețeaua ofițerilor de carton din STS, avansați cu indicații scurte de sus

Persoane din conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) – altele decât fostul șef al Direcţiei Management Resurse Umane, generalul Daniel Cosmin Grigore, judecat pentru corupție – au făcut presiuni asupra unui psiholog pentru a schimba rezultatele testării după concursurile pentru trecerea din corpul subofițerilor în cel al ofițerilor.

Un martor din Dosarul fraudării examenelor la STS a recunoscut acest detaliu, vineri, 7 octombrie, dar instanța nu l-a lăsat să vorbească mai departe, deși avocații au cerut nume.

Este vorba despre cauza în care generalul Daniel Cosmin Grigore și alți ofișeri de la STS au fost trimiși în judecată după ce au ajutat-o pe Ana Maria Berhardt – soția unui polițist de frontieră – să ajungă la gradul de ofițer, deși picase atât testul de limbă engleză, cât și pe cel psihologic.

La termenul de vineri, 7 octombrie, în fața instanței a fost chemată ca martor psiholoaga Cezarina Ștefania Lambă, una dintre examinatoarele Anei Maria Berhardt, a cărei audiere a decurs anevoios.

Asta pentru că martora a vorbit într-un limbaj de lemn, polițienesc, având construcții frazale lipsite de subiect și, în plus, cu toate verbele la diateza pasivă.

Astfel, din exprimarea psiholoagei STS nu se putea identifica nici care este subiectul în propoziție, nici ce anume face acesta.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*