Restricțiile anti-COVID, aplicate și nu prea în județul Satu Mare

Sâmbătă a avut loc un majorat la casa unor persoane înstărite din municipiul Satu Mare. La petrecere a cântat și celebra interpretă de muzică populară Vlăduța Lupău, iar imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, cu toate că li s-a cerut participanților să evite acest lucru.

Cert este faptul că Poliția s-a autosesizat și a aplicat o amendă de… 500 de lei. Asta în condițiile în care articolul zece din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare arată că: ”Pe perioada stării de alertă sunt interzise următoarele evenimente private: nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea, în spații deschise sau închise”.

Pe cale de consecință și cu putere de precedent, pentru o amendă de DOAR 500 de lei orice persoane vor alege să aplice aceeași metodă.

La fel de inspirat a fost și proprietarul unui restaurant de lux din Satu Mare, care deși a găzduit un botez, a precizat pentru PresaSM că nu a fost muzică și voie bună, decât o simplă masă, cu persoane distanțate social și cu un grad de ocupare al sălii de sub 30%.

Și în acest caz, Poliția Satu Mare se împiedică în hățișurile legislative, căutând participanți care să declare că au participat într-adevăr la un botez în toată regula. Zero șanse, evident.

Concluzia: legea este făcută pe genunchi, interpretabilă după bunul plac, iar restricțiile sunt o glumă de prost gust, care încurcă pe toată lumea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*