Reprezentantul Astaldi în România, „pârât” că a luat o șpagă de 100 de ori mai mică decât cea a lui Marin Anton. Martor: „L-am plătit ca să ne mai dea lucrări”

Reprezentantul Astaldi, Luca Pier Canino, ar fi primit de la un subcontractor, prin intermediar, suma de 50.000 de euro pentru ca firma respectivă, Brom Build Corporation, să obțină noi lucrări pe lângă cele contractate de compania italiană. Intermediarul banilor era Ionel Leancă, asociatul lui Marin Anton, iar dezvăluirea a fost făcută de un martor al apărării în procesul în care fostul deputat PNL e acuzat de o mită de 5 milioane de euro.

Este vorba despre dosarul în care Marin Anton și Adrian Mihai Ionescu au fost condamnați pe fond pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, în scopul de a asigura continuitatea lucrărilor de modernizare a Aeroportului „Henri Coandă” cu firma Astaldi.

Cumva, apărătorii lui Marin Anton l-au chemat ca martor pe un fost subcontractor pentru a arăta judecătorilor că reprezentanții firmei Astaldi – cei care l-au denunțat pe fostul deputat PNL că le-a cerut o mită de 5,3 milioane de euro – ar fi cerut la rândul lor bani de la firmele mai mici.

Acesta a fost una dintre ultimele „mutări” ale apărării înainte de finalul procesului de corupție al lui Marin Anton, al cărui următor termen este pe 13 iunie.

Reamintim că procesul fostului deputat a fost repus pe rol, pe data de 20 februarie, ca urmare a numirii magistratului Damian Dolache ca judecător desemnat cu supravegherea privării de libertate la Penitenciarul Slobozia.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*