Liviu Dragnea află la 2 ani de la eliberare dacă munca în pușcărie e un drept sau o vocație. Verdictul definitiv aparține Înaltei Curți

Liviu Dragnea află marți, 16 mai, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dacă munca în penitenciar e un drept sau o vocație, în urma unui proces care e încă pe rol, deși fostul lider PSD a fost între timp eliberat condiționat. Este vorba despre procesul pe care Liviu Dragnea l-a deschis împotriva Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), după ce a fost sancționat în urma interviului acordat din pușcărie Ancăi Alexandrescu, fosta lui consilieră de imagine.

În vara anului 2020, Liviu Dragnea a dat un interviu Ancăi Alexandrescu fără știrea directorului Penitenciarului Rahova, acolo unde fostul șef al PSD șurubărea la atelierul auto, ca să-i treacă mai ușor condamnarea de 3 ani și 6 luni pe care o primise în 2019 în Dosarul angajărilor fictive.

În urma interviului – în care cel mai de seamă mecanic auto de la Rahova se victimiza că ar fi fost condamnat ilegal – acesta a fost retras de la muncă, unde obținea zile-câștig din executarea pedepsei în schimbul activității prestate (3 zile executate la 1 zi de muncă), fapt care i-a „picat greu” lui Liviu Dragnea.

Fostul lider social-democrat a atacat decizia de sancționare disciplinară în contencios administrativ, la Curtea de Apel București (CAB), unde a arătat că directorul penitenciarului i-a luat „dreptul la muncă”, iar instanța i-a admis în parte acțiunea.

CONTINUAREA AICI

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*