PSD ar fi vrut ca facturile să fie compensate și în luna ianuarie dar Ministerul Justiției s-a opus

Handyman.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Prahova, că partidul a dorit ca Ordonanţa pe energie, adoptată de Guvern ieri, să prevadă compensarea facturilor şi pentru luna ianuarie, specialiştii din partid considerând că se poate aplica, însă ministerul Justiţiei a dat un aviz prin care nu a fost de acord ca OUG-ul să se aplice retroactiv, potrivit G4media.

OUG-ul a fost adoptat marţi seară, de Guvernul Ciucă.

”Opinia specialiştilor din PSD, atât cei din energie cât şi juriştii, era că putea fi aplicată inclusiv pentru luna ianuarie, dacă OUG-ul este dat în luna ianuarie. Am şi propus un amendament care credem că rezistă în faţa juriştilor, din păcate, Ministerul Justiţiei a avut altă opinie şi ştiţi că OUG nu prevede şi luna ianuarie”, a spus senatorul PSD.

Noua schemă de compensare a facturilor la energie şi gaze va fi aplicată de la 1 februarie, nu retroactiv, a afirmat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu. Anterior, ministrul afirmase că Ministerul Justiției analizează dacă se pot reface facturile și pentru lunile noiembrie și decembrie din 2021.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*