Propuneri ale Baroului Satu Mare pentru modificarea Legii 51 – Legea avocaturii

Justitie

Baroul Satu Mare vine cu o propunere de modificare a Legii nr. 51 din 1995, cunoscută și ca drept „legea avocatului”.

De la Satu Mare se vrea o îmbunătățire în ceea ce privește profesia de avocat. Dacă în textul actual se spune că „Profesia de avocat este liberă și independentă, cu organizare și funcționare autonome, în condițiile prezentei legi și ale statutului profesiei”, Baroul Satu Mare propune ca la articolul 1, aliniatul 1 să se modifice cu următorul conținut: „Profesia de avocat este de interes public și liberă, cu organizare autonomă, în condițiile prezentei legi și ale statutului profesiei”.

Seria de propuneri pentru a modifica, în sprijinul avocatului, legea, este un aspect foarte important, mai ales că au existat tot felul de piedici în exercitarea profesiei, tocmai din cauza unor lipsuri în textul de lege.

O propunere interesante estea ce de la art.1, după alin. 4, nou introdus alt alin. 5, care spune că Refuzul sau omisiunea împiedicării exercitării fără drept a profesiei de avocat, de către un funcționar public în cursul exercitării atribuțiilor sale de serviciu constituie infracțiunea de abuz în serviciu.

Text propus modif L. 51-1995 (draft 4)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*