PROIECT. Certificatul COVID valabil doar cu doză booster pentru intrarea în țară

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că în cursul acestei săptămâni, „într-un timp foarte scurt”, va fi adoptat certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României. Ministrul a spus că mai sunt câteva avize de luat.

„Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României: în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt, va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate şi, aici, sigur că rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europene, condiţiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic COVID. În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi, bineînţeles, funcţionării activităţilor economice şi sociale”, a declarat Rafila.

Raed Arafat a făcut precizări marți seara, la Digi24, cu privire la valabilitatea certificatului verde în cazul a două, sau trei doze de vaccin. Șeful ISU a spus că în România încă este valabil cel cu două doze de vaccin, însă pentru călătoriile în Europa este necesar un certificat cu trei doze.

Certificatul verde cu o schemă completă de vaccinare este valabil în acest moment pentru cei care intră pe teritoriul României, chiar dacă au trecut mai mult de 9 luni de la ultima doză, a anunțat ieri Ministerul Sănătății.

„În acest moment, NU a intervenit nicio modificare în ceea ce privește valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul național”, anunță un comunicat al instituției.

România va trebui însă să-și adapteze legislația la cea europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*