Amenzi de până la 1160 de lei pentru cei care conduc o mașină cu geamuri murdare

Șoferii care circulă cu geamurile murdare, vor putea fi sancționați de către polițiștii rutieri începând cu data de 27 februarie. Acest lucru este posibil după ce în Codul Rutier a fost introdusă o nouă contravenție.

Astfel, nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea, în timpul mersului, urmează să fie sancționată cu amenda cuprinsă între 870 și 1.160 lei.

Cei care vor fi surprinși de polițiști că nu respectă această nouă reglementare vor risca amenzi încadrate în clasa a III-a de sancțiuni, ceea ce înseamnă între șase și opt puncte de amendă, adică sume cuprinse între 870 și 1.160 de lei. O problemă a noii reglementări este însă că nu a fost definit precis termenul de ”geam murdar”.

De asemenea, potrivit ultimelor schimbări ale Codului Rutier, nu pot șofa cei care au afecțiuni respiratorii și cardiovasculare. Excepții: cei pentru care medicul susține că sunt apți să conducă. Cei care suferă de epilepsie pot conduce o mașină doar dacă sunt monitorizați timp de cinci ani și nu au nici o criză în tot acest timp. De avizul medicului vor avea nevoie și șoferii care au probleme renale grave, un handicap locomotor sau cei care suferă de apnee în somn.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*