Profesor de sport care ”mângâia” și ”îmbrățișa” eleve de 13 ani la ore, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Un profesor de sport, judecat pentru infracțiunea de „corupere sexuală a minorilor”, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Viorel Oargă, cadru didactic la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia, a primit 3 ani cu suspendare sub supraveghere, după ce a mângâiat și îmbrățișat la ore mai multe eleve care nu împliniseră 13 ani.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2019. A fost acuzat și de purtare abuzivă, dar, între timp, această infracțiune s-a prescris. Profesorul a fost acuzat de părinţii elevelor că le-ar fi atins pe fete în mod indecent şi ar fi purtat cu acestea discuţii cu tentă sexuală. Mai mult, acesta a realizat şi un film cu una dintre fete, explicându-i că ar urma să facă un material educativ.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*