Procurorii o vor la pușcărie pe „Regina asigurărilor”: „Angela Toncescu se temea că nu va fi avizată, a cerut ajutorul inculpatului Dan Hosu pentru influențarea votului”

Judecătorii se vor pronunța, pe data de 26 mai, în dosarul în care procurorii DNA o acuză pe Angela Toncescu, supranumită „regina asigurărilor”, că a acces în poziția de șefă a CA al Carpatica Asig cu ajutorul lui Dan Hosu (soțul defunct al fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu) și al lui Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea. Toți cei menționați au fost achitați în primă instanță, dar decizia definitivă aparține Curții de Apel București.

Decizia de achitare a Tribunalului București, pronunțată pe data de 24.09.2020, a venit ca urmare a excluderii de la dosarul cauzei a tuturor interceptărilor realizate de către procurorii DNA pe infrastructura SRI, urmare a deciziilor Curții Constituționale.

Reamintim că pe data de 05.05.2021 Angela Toncescu a fost achitată la Înalta Curte alături de alți 7 inculpați în dosarul falimentării companiei Astra Asigurări. În acest dosar fusese trimis în judecată și Dan Adamescu, în 2016, prejudicierea societăţii cu aproximativ 800 milioane lei, însă acesta a decedat un an mai târziu.

În prezent, o altă hotărâre a CCR, de data asta legată de intervenția prescripției, vine în ajutorul Angelei Toncescu și al inculpaților din dosarul legat de parcursul „reginei asigurărilor” la Carpatica Asig, patronată de Ilie Carabulea.

La ultimul termen de judecată, pe data de 10.02.2023, procurorul de ședință al DNA a cerut pedepse cu executare pentru Angela Toncescu și pentru ceilalți 3 inculpați din acest dosar, iar cu privire la Dan Hosu a solicitat încetarea procesului penal în urma decesului.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*