Procuror suspendat din funcție pentru probleme de comportament. Versurile de Eminescu recitate în sala de judecată

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, județul Vâlcea, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de șase luni după ce a fost reclamat la Inspecția Judiciară pentru probleme de comportament. Procurorul susține că pedepsirea sa are legătură cu acțiunile sale împotriva tăierilor ilegale de pădure.

Potrivit Știrilor Pro TV, procurorul Ionel Bușe este acuzat că, în timpul unei percheziții domiciliare, a lovit cu piciorul în cap un suspect imobilizat. De asemenea, procurorul este acuzat că, în timpul unei ședințe de judecată, le-a spus avocaților unui suspect că au o pledoarie „de noaptea minții” și le-a recitat versurile lui Mihai Eminescu: „E ușor a scrie versuri,/Când nimic nu ai a spune,/Înșirând cuvinte goale/Ce din coadă au să sune”.

În plus, procurorul, care este și absolvent de Teologie, este acuzat că a amenințat un ofițer de Poliție care l-a reclamat spunându-i că „cine scoate sabia, de sabie va pieri”.

„Da. Este adevărată afirmația ‘Cel ce scoate sabia, de sabie va pieri’. Nu este un citat, este un verset din Biblie, că eu am făcut Teologia. Nu este o amenințare. Sub nicio formă”, s-a apărat Ionel Bușe.

Procurorul a declarat pentru Știrile Pro Tv că va ataca la Înalta Curte decizia de suspedare din funcție, după ce va primi întreaga motivare. Între timp, surse judiciare susțin că el este vizat și de o anchetă penală pentru suspiciuni de purtare abuzivă și ultraj, pentru că i-ar fi tras un șut în fund unui alt ofițer de poliție.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*