„Peștii” care au făcut 740.000 de euro prin metodele „loverboy” și „sex-touring”, trimiși în judecată

Procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud au trimis în judecată șase persoane, patru arestate preventiv și două în arest la domiciliu, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

„Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2019, trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei inculpați. Scopul grupului infracțional organizat l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani”, susțin procurorii DIICOT în rechizitoriu.

Potrivit acuzării, recrutarea victimelor, provenite din municipiul București și județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor, s-a realizat prin metoda „loverboy”.

„Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor”, mai spun procurorii.

Sumele de bani obținute de persoanele vătămate, predate direct sau transferate prin intermediul serviciilor specializate, au fost însușite aproape în totalitate de cei care le exploatau și au fost folosite pentru traiul inculpaților dar și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția.

Prin actul de sesizare s-a solicitat confiscarea sumelor de bani obținute de inculpați din exploatarea persoanelor vătămate prin practicarea prostituției, respectiv ‪739.495‬ euro și ‪1.253.265‬ lei.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bistrița Năsăud.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*