Premierul Nicolae Ciucă acuză Rusia de crime de război și împotriva umanității în Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a acuzat vineri Rusia de crime de război în Ucraina. „O agresiune inacceptabilă soldată cu suferințe enorme, cu valuri de refugiati care au depășit 2,5 milioane de persoane, cu distrugeri de locuințe, spitale, maternități, grădinițe și școli similare cu cele din Groznîi ori Alep. Toate aceste grozăvii ale războiului le regăsim azi la Mariupol, Herson, Harkov sau Kiev, adevărate crime împotriva umanității, crime de război care caracterizează această acțiune a Rusiei„, a spus Ciucă.

Ciucă a menționat că România a sprijinit valul de refugiați din Ucraina, jumătate de milion de refugiați care au traversat teritoriul țării. „România a investit 3,4 milioane de euro în ajutor umanitar și am construit un HUB logistic european pentru ajutor umanitar la Suceava. (..) Este vorba de refugiați, dar si de ucrainenii rămași în țara lor care au nevoie de hrană, de combustibil și de medicamente. Acest hub și celelalte locații și depozite nu fac decât să îi sprijine și să transporte pe teritoriul Ucrainei aceste echipamente si materiale de primă necesitate de care uncrainenii rămați în țară au nevoie.”, a declarat vineri premierul Ciucă în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Aspen.

Premierul român a vorbit și despre sancțiunile luate la nivel internațional împotriva Rusiei.

„Nivelul sancțiunilor asumate unanim a atins cote inimaginabile care sunt menite sa sublinieze iesirea Rusiei din regulile internaționale si faptil ca trebuie sa plateasca pentru războiul de agresiune.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*