Cresc contribuțiile la pilonul II de pensii

Se majorează contribuţiile la pilonul doi de pensii. Guvernul a aprobat o creștere de la 3,75% la 4,75%. Măsura face parte din reforma privind sistemul de pensii, propusă în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contribuţia la fondurile de pensii administrate privat este parte din suma care revine asigurărilor sociale pentru fiecare angajat şi se deduce din veniturile brute lunare.

Decizia de creștere a contribuției la Pilonul doi de pensii va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.Ministerul Muncii anunţă că, de la 1 ianuarie 2024, contribuţiile la fondurile private de pensii vor creşte de la 3,75% la 4,75%, acesta fiind un jalon din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care este îndeplinit.

„Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi o Ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea cu un punct procentual, începând cu 1 ianuarie 2024, a contribuţiilor la fondurile private de pensii (Pilon II). Măsura este inclusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care prevede totodată, ca termen de adoptare, data de 31 martie 2022”, a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*